(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Dalmátské čufty
Potřebné ingredience
mleté maso,koření na sekanou,storuhanka,cibule,papriky,rajčata,rajč.protlak /kečup/,houby /nemusí/,olej
Postup přípravy
Mleté maso ochutíme jako na sekanau,takže fantazii se meze nekladou..zahustíme strouhankou a uděláme si větší kuličky,nebo-li koule..Dáme je na lehce vymaštěný plech a šup do trouby lehce zatáhnout,pak zasypeme na hrubo nakrájenou cibulí,nakrájenými paprikami a rajčaty /slušná vstrva/ kdo má rád může i houby nebo žampiony,zalijame vodou,tak nějak přiměřeně...A strčíme do trouby a pečeme a pečeme,občas můžeme trošku podlít..až to má všechno kráásnou barvu a nádherně to voní,vyndáme plech a přidáme malý rajčatový protlak,kdo nemá tak kečup..pořádně promícháme,ochutnáme, každá hospodyňka má jinou chuť,takže si to může ještě nějak ochutit,já dávám trošku Worchesteru..papriky a rajčata udělají takovou dobrou "majdu" k tomu masu, prostě je to dobrééé,naší celé rodině to moooc chutná..a Vám bude doufám,takéé..za chvilku vložím fotečky..
..před vložením do trouby
..po vytažení z trouby
těsne před konzumací
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vrsovanda
(upraveno)
1. 8. 2008, 2:40
Jsou vynikaji, zrovna jsme dolizali pekac . Velmi lehka vecere. Meli jsme je s ryzi a hlavkovym salatkem
stranpa
(upraveno)
22. 10. 2007, 18:14
Táák receptík je už komplet i s fotečkama